Plataan - Microsoft Dynamics - Learning & Competence Management Vincent Bellefroid Koen Stox Steven Renders Conny Schuddinck Steffie Alexiou
A blog about Microsoft Dynamics
Home Archives Subscribe Plataan website
28/10/2011

Samenwerking KHLeuven en IT-sector leidt tot nieuw Postgraduaat Bedrijfsinformatisering

Heverlee, 25 oktober 2011.  De toenemende vraag van de bedrijfswereld naar mensen met expertise in ERP-software en het engagement van de KHLeuven om levenslang leren te bevorderen, heeft geleid tot een nieuwe samenwerking. Vanaf dit academiejaar resulteert dit partnership in een nieuw Postgraduaat Bedrijfsinformatisering via business- en ERP-software. Na deze opleiding zijn de afgestudeerden direct inzetbaar als ERP consultant.

Nu Enterprise Resource Planning niet meer enkel in multinationals gebruikt wordt maar ook zijn plaats heeft gevonden in middelgrote bedrijven en diverse organisaties, wordt de vraag naar professionals met brede ERP skills steeds groter. Bovendien ervaren werknemers ook steeds meer de behoefte om zich bij te scholen, waardoor de nood aan hogere opleidingen in combinatie met een job toeneemt. Daarom heeft de KHLeuven, departement Economisch Hoger Onderwijs, samen met ERP-bedrijven uit de SAP- en Microsoft Dynamics omgeving een tweejarig Postgraduaat uitgewerkt.
Volgens Koen Stox, zaakvoerder van Plataan en gastdocent in het programma, vult de opleiding een behoefte vanuit de bedrijfswereld, die tot nu toe nog nooit op een dergelijke manier werd georganiseerd door de onderwijswereld. Naast de technische ERP vakken besteedt dit postgraduaat immers ook aandacht aan zaken als change management, business intelligence, etc.

Maarten Engelen, student, is erg tevreden over de opleiding: ‘Als werknemer in een bedrijf, gespecialiseerd in enterprise content management, kom ik dagelijks in contact met ERP-projecten.  Deze opleiding is niet alleen gericht op de bits & bytes, maar leert je verder kijken dan de technische uitwerking van een project en geeft je inzicht in de bedrijfsprocessen van ondernemingen. Ook is het interessant dat studenten verschillende achtergronden hebben, waardoor je projecten ook vanuit een ander oogpunt leert bekijken.’

Het Postgraduaat Bedrijfsinformatisering via business- en ERP-software geeft naast een grondig inzicht in Microsoft Dynamics NAV, SAP, e.d. heel wat specifieke theorie rond change- en projectmanagement, ICT-architectuur en governance, alsook praktische training van sociale, communicatieve en andere professionele vaardigheden. De opleiding richt zich naar werknemers met een IT- en/of bedrijfsmanagement achtergrond of mensen die zich willen heroriënteren. De opleiding is gespreid over twee jaar op dinsdagavond en zaterdagvoormiddag en wordt volledig gegeven door gespecialiseerde gastdocenten uit de sector.

Meer info:  [email protected] of Inge Verstraete op 0478 88 02 38 of 016 375 300 of http://www.khleuven.be/Studeren-aan-de-KHLeuven/Verder-studeren/Postgraduaten/Postgraduaat-bedrijfsinformatisering-via-business-en-ERP-software

Over de KHLeuven:

De Katholieke Hogeschool Leuven biedt professionele bacheloropleidingen aan in de studiegebieden onderwijs, handelswetenschappen en bedrijfskunde, gezondheidszorg, industriële wetenschappen & technologie en sociaal-agogisch werk.  Daarnaast organiseert de KHLeuven bachelor-na-bachelor-opleidingen, postgraduaten en permanente vorming. De KHLeuven biedt een stimulerende leeromgeving waar je een stevige theoretische basis krijgt maar waar je ook meteen beroepservaring kan opdoen in de praktijk. In het academiejaar 2011-2012 telt de hogeschool ongeveer 7.000 studenten. 

Over het departement Economisch Hoger Onderwijs (ECHO):

In de opleiding bedrijfsmanagement biedt ECHO de volgende afstudeerrichtingen aan: marketing, accountancy-fiscaliteit, financie- en verzekeringswezen en rechtspraktijk. De opleiding office management biedt volgende keuzes: bedrijfsvertaler-tolk, event- en projectmanagement, management assistant en medical management assistant. Binnen het gamma voortgezette opleidingen biedt ECHO de bachelor na bachelor advanced business management, het postgraduaat bedrijfsinformatisering via business en ERP-software en het postgraduaat fiscaliteit aan naast een ruim aanbod kortlopende seminaries onder de noemer permanente vorming en Fiscale club Leuven. In totaal telt het departement in 2011-2012 ongeveer 1.900 studenten.

October 2011

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Plataan Community

Visit us on LinkedIn Visit us on Facebook Visit us on Twitter