Plataan - Microsoft Dynamics - Learning & Competence Management Vincent Bellefroid Koen Stox Steven Renders Conny Schuddinck Steffie Alexiou
A blog about Microsoft Dynamics
Home Archives Subscribe Plataan website

« Vragen van cursisten | Main | Business Analytics: Hoe installeer ik mijn licentie ? »

12/05/2006

Rapid Implementation Methodology

In Navision 4.0 Service pack 1 is de Rim tool beschikbaar. Rim staat hierbij voor "Rapid Implementation Methodology". Microsoft stelt hierbij een tool ter beschikking van klanten en implementators die hen moet toelaten om implementatietrajecten sneller te doen verlopen.

"automate and simplify the recurrent processes in implementation projects"

Wij bekeken de Rim 2.0 versie.
Om vlot hiermee te kunnen werken kan je er best voor zorgen dat:
- MS xml 6.0 geinstalleerd werd om de RIM functionaliteit te kunnen gebruiken
- Navision 4.0 service pack 1 geinstalleerd werd
- Office 2003 Professional geinstalleerd werd om gebruik te kunnen maken van Excel imports/exports

Je start best met:
het importeren van de noodzakelijke Rim applicatieobjecten in de objectdesigner.
Door het importeren van de objecten, vind je echter géén extra menu of nieuwe menuitems in de bestaande menu's. In de documentatie staat dit wel in de screenshots maar je moet dat zelf voorzien. Gewoon een extra menu maken in de menusuite of inpassen in een bestaand menu dus. Door het importeren van de applicatieobjecten is RIM tool dus nog niet beschikbaar voor de gebruiker/implementator.

Rim 2.0 bevat:
Project Plan
Dit is een standaard Microsoft Project Plan (MS Projects.
Er bestaat geen verdere integratie met Rim tool zelf.
Met deze file tekent Microsoft de fases en taken uit van elk Navision implementatie project. Dit project plan kan aangepast worden, hergebruikt worden etc.

Pre-analysis questionnaire
Dit staat vermeld in de manual en verschillende presentaties. Het zou een tool zijn die ons in staat stelt om een salesprofiel te creeëren met mogelijkheid snel een eerste licentie configuratie te maken.
Deze questionnaire hebben wij echter in Rim 2.0 niet teruggevonden.
Nader onderzoek (info Microsoft) leerde ons dat deze questionnaire eigenlijk niet beschikbaar is.< br/> "It is an error in the Manual, there was in RIM version 1 (Industry Specific Solutions) a Questionnaire concerning configuration of granules based on a UBP1 price list in limited number of countries, but releasing to all countries that Questionnaire was no longer valid."

Industry specific setup data
In elk Navision implementatie project moeten de setup tabellen opgevuld worden met data. Dit is een taak in de parametrisatie van elk bedrijf. Microsoft stelde vast dat deze setup data in zelfde sectoren vaak dezelfde zijn. Daarom kunnen ze nu met de setup questionnaires geimporteerd worden.
Company_setup
Bij aanmaak van een nieuw bedrijf kan de gebruiker een XML importeren. Deze XML file bevat sector specifieke setup data. Hiermee kan een groot stuk van de basisparametrisatie worden opgevangen.

Wanneer deze file geimporteerd werd kan je zien welke basisdata geimporteerd werd in "Migration overview".
Migration_overview
Vanuit de migration overview kan je zien welke basisdata geimporteerd werd.
De XML file bevat daarnaast ook specifieke setup questionnaires. Deze vragen zijn specifiek per sector. Door deze vragen te beantwoorden en de antwoorden van toepassing te maken in Navision kan de detailparametrisatie ook snel geimplementeerd worden.

Setup questionnaires
Wanneer de industry specific setup XML file geimporteerd werd, dan worden hierbij ook specifieke vragen in navision geimporteerd. Dit gebeurt door de import van een specifieke setup questionnaire.
Setup_questonnaire_1
Deze setup questionnaire bevat vragen over verschillende setup area's in Navision:
Question_list_1
In RIM worden dit question area's genoemd. Elke question area is in detail bekijkbaar:
Question_area
Deze vragen kunnen vanuit Navision gexporteerd worden in xml of xls formaat. Deze kunnen dan aan de klant overgemaakt worden. De klant beantwoord de vragen.
De xls of xml file met de antwoorden kan terug in navision worden ingelezen. Via "apply answers" worden dan de antwoorden geinterpreteerd tot parameters in Navision.

Master Data templates
Deze templates zijn vergelijkbaar met de bestaande "customer templates". Dit wil zeggen dat met deze tool verplichte velden en default waarden kunnen meegegeven worden.
Met deze tool kunnen we dit nu voor alle tabelen bepalen.

Master Data migration
Deze tool laat de gebruiker toe om imports en exports te doen van master data.
De tool kan XML en XLS files aan. Een niet technisch profiel (eindgebruiker/implementatie consultant) kan nu zelf imports en exports voorzien zonder assistentie van een technische consulant.

Comments

The comments to this entry are closed.

October 2011

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Plataan Community

Visit us on LinkedIn Visit us on Facebook Visit us on Twitter